Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارشاد گفت: حادثه حمله به مسجد گوهرشاد در ٢١ تیر سال ١٣١٤ و به گلوله بستن مردم دیندار و مجاوران امام مهربانی در آن روزگار، واقعه‌ای تلخ و فراموش نشدنی است که تنها گوشه‌ای از ظلم حکومت پهلوی و استبداد رضاخانی را به تصویر می‌کشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سید عباس صالحی» در آستانه گرامیداشت سالروز قیام مسجد گوهرشاد که مصادف با هفته عفاف و حجاب است با جمعی از هنرمندان خالق اثر در مورد قیام مسجد گوهرشاد دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این دیدار استاد سینا واحد(نویسنده)، آریا عظیمی‌نژاد(آهنگساز)، حجت اشرف‌زاده(خواننده)، مهدی سیار(شاعر)، حسین روح‌الامین(نقاش)، امیر بشیری(کارگردان)، محمد نقایی(نویسنده) و محمد حسین ملکیان(شاعر) حضور داشتند.

 

در این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش هنر در زنده نگه داشتن قیام مسجد گوهرشاد، اظهار داشت: اتفاق قیام مسجد گوهرشاد در کنار ظرافت و فضای هنری مسجد، مظلومیت و مقاومت را هم به خود اضافه کرده است، آثار هنری قابل اعتنایی در این خصوص خلق شده و اگر تاریخ شفاهی نبود و هنرمندان به این موضوع نمی‌پرداختند شاید این واقعه زنده نمی‌ماند.

 

صالحی ابراز داشت: مسجد گوهرشاد از زاویه‌های مختلف در تاریخ ما جایگاه خاصی دارد و امروز هنرمندان از نگاه‌های مختلف این حادثه را زنده نگه داشتند و نسلی که این حادثه را ندیده است می‌تواند از این آثار نسبت به جنبه‌های مختلف این اتفاق آگاهی پیدا کند.

 

وی خاطرنشان کرد: مدلی از کارهای متنوع خوب در مورد این واقعه شکل گرفته است، برخی از حوزه‌ها ممکن است هنوز این فرصت را پیدا نکرده باشند که در قالب این موضوع اثری خلق کنند، با این وجود خوشبختانه هسته‌ای به وجود آمده تا بزرگی این اتفاق بیشتر نشان داده شود زیرا تاثیرات و پیامدهای این قیام کمتر بازآفرینی شده است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر حادثه گوهرشاد این فرصت را پیدا کرده که نمونه‌های کار موثری در مورد آن خلق شود، امروز مخاطب عام ‌بیشتر به سمت محصولات چند رسانه‌ای حرکت می‌کند و اگر ما بتوانیم آثاری با قالب‌های چند محصولی ارائه کنیم موفق خواهیم‌ بود.

 

گفتنی است در این دیدار هریک از هنرمندان نقطه نظرات خود را در مورد اثر خلق شده خود در مورد قیام مسجد گوهرشاد را بیان و نکاتی را در جهت حمایت بیشتر از این دست اتفاقات تاریخی دینی مطرح کردند.

 

لازم به ذکر است در پایان این نشست سید عباس صالحی با اهدای لوح تقدیر به هنرمندان حاضر در جلسه از تلاش آنها در خلق اثر با موضوع قیام گوهرشاد قدردانی کرد.

 

در متن این لوح تقدیر آمده است:

«گوهرشاد قطعه‌ای دلنشین از بهشت مشهد الرضا(ع) از دیرباز تاکنون میزبان دل‌های خسته و جان‌های مشتاق زیارت امام رئوف بوده است.

آمیزه‌ای از ظرافت و زیبایی بر صحن و سرای آن نقش بسته و پیوند هنر اسلامی با معنویت و اخلاص، فضایی عطرآگین و سرشار از طراوت را در این مسجد رقم زده است.

 

در این میان حادثه حمله به مسجد گوهرشاد در ٢١ تیر سال ١٣١٤ و به گلوله بستن مردم دیندار و مجاوران امام مهربانی در آن روزگار، واقعه‌ای تلخ و فراموش نشدنی است که تنها گوشه‌ای از ظلم حکومت پهلوی و استبداد رضاخانی را به تصویر می‌کشد.

 

به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، حادثه گوهرشاد(مساله مظلومی است) و در سال‌های پس از انقلاب آن‌گونه که شایسته این حماسه بوده، مورد توجه قرار نگرفته است.

 

اهتمام خالصانه جناب‌عالی در خلق اثری ارزشمند پیرامون این حادثه تاریخی، نشان از دغدغه‌مندی‌تان نسبت به ارزش‌های دینی دارد و شایسته قدردانی است.

 

در آستانه میلاد ثامن‌الحجج علی بن موسی الرضا(ع)، با تقدیم این لوح تقدیر همت والایتان را ارج نهاده و از درگاه خداوند متعال تداوم توفیقات و صحت و سلامتی‌تان را مسالت دارم.»

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت نماز جمعه عفاف و حجاب حجاب و عفاف چهارمحال و بختیاری شورای نگهبان آذربایجان غربی اردبیل مسجد قیام مسجد گوهرشاد رژیم طاغوت صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۹۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور از ابلاغ بیمه هنرمندان صنایع دستی خبر داد و گفت: امیدواریم این مراحل کنترل و نظارتی تا اوایل خردادماه انجام شود که بتوانیم در این ماه شاهد عقد قرارداد بیمه این افراد باشیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مریم جلالی با بیان اینکه از شهریور 1401 بحث بیمه هنرمندان با وجود فراز و نشیب‌های زیاد پیگیری شد، تصریح کرد: این مهم با مکاتبات وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با رئیس جمهوری محقق شد و نهایتا در بهمن 1402 با دستور اکید رئیس جمهوری بیمه 10 هزار نفر از فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی که از این تعداد 8 هزار نفر هنرمند صنایع دستی و 2 هزار نفر راهنمایان گردشگری را شامل می‌شود، در دستور کار قرار گرفت.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه بحث تأمین اعتبار منجر به طولانی شدن این بحث شد به طوری که تا انتهای سال گذشته طول کشید، گفت: از بهمن سال 1402 به دنبال ابلاغیه از سازمان تامین اجتماعی، لیست اسامی افراد واجد شرایط را جمع‌آوری کردیم. اسامی توسط استان ها ارسال و در چند مرحله پایش شد.

او با بیان اینکه اولویت ما گروه سنی بوده است، اظهار کرد: باتوجه به اینکه اگر سن افراد از 50 سال عبور کند امکان تحت پوشش قرار گرفتن بیمه آنها نیست، لذا مقرر شد در این مرحله اولویت سنی ما 40 تا 50 سال باشد و افرادی که سابقه و تاثیرگذاری بیشتری در صنایع دستی دارند مشمول شوند.

جلالی با اشاره به اهمیت و توجه به بحث معیشتی هنرمندان گفت: افراد برای بیمه شدن علاوه بر مجوز میراث فرهنگی باید کارت فنی حرفه ای نیز داشته باشند.

بازدید 2 میلیون نفر از کارگاه‌های صنایع دستی در ایام نوروز

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به اینکه قبل از تحت پوشش قرار گرفتن بیمه، فرایند کنترل و بازرسی تامین اجتماعی نیز انجام می‌شود، اظهار کرد: افراد باید حتما در رشته خود کار کنند، معاینات پزشکی هم انجام دهند و سپس فرایند لازم در سامانه طی می شود.

او با بیان اینکه یک شغل زمانی پایدار است که فرد بتواند بعد از بازنشستگی مستمری دریافت کند، گفت: در صورت درگذشت هنرمند صنایع دستی، خانواده او می‌تواند از مستمری آن استفاده کنند و حتی اگر فرد از کار افتاده شود نیز می‌تواند از این بیمه استفاده کند. همچنین این افراد توسط سازمان تامین اجتماعی و بازرسان ادارات میراث فرهنگی استان ها پایش می‌شوند.

جلالی در پایان خاطرنشان کرد : امیدواریم مراحل کنترل و نظارت تا اوایل خرداد ماه سال جاری انجام شود تا بتوانیم در این ماه شاهد عقد قرارداد بیمه این افراد باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دادستان کل کشور: بی حجابی امروز ناشی از کشف حجاب رضاخانی است / بدحجابی سطح بندی شود / دستورالعملی برای اجرای طرح نور به فراجا ابلاغ می شود
  • جست‌وجو برای یافتن دختربچه غرق شده در گاماسیاب ادامه دارد | این شهر غواص ندارد؟
  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)اعزام می شوند
  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد امام راحل اعزام می شوند
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • هنرمندان اردکان در فرهنگسرای خاتمی گردهم آمدند
  • فریاد‌هایی که سکوت نقش‌جهان را شکست (عکس)
  • جوان بلوچ با اقدام به موقع کارشناس اورژانس ۱۱۵ مهریز نجات یافت
  • نجات جان مصدوم با اقدام به موقع کارشناس اورژانس مهریز
  • رونالدو؛ یک گوشه در حال رکوردزنی!